Slaap probleem

Gevolgen van te weinig slapen

Wanneer je een slaap probleem hebt en structureel te weinig slaapt, is dat erg slecht voor je gezondheid. Omdat je overdag moe bent en weinig energie hebt, krijg je bovendien de neiging om te vet en te veel suiker te eten om je energie te verhogen. Het gevolg daarvan is overgewicht en kortstondige pieken in je bloedsuikerspiegel die daarna helaas weer omslaan in een dal en daardoor heb je weer heel weinig energie. Leren hoe je jouw levenspatroon kunt aanpassen is stap 1 naar herstel.

Eén op de 5 Nederlanders heeft een slaap probleem

Dat is dus een gigantisch groot probleem in onze Westerse wereld. Wanneer een slaap probleem het gevolg is van een medisch probleem, kun je het beste te rade gaan bij een arts. Ik vermoed dat de meeste slaap problemen het gevolg zijn van verkeerde leefgewoontes die stress veroorzaken. Hoe je stress kunt herkennen, lees je bij stress-coaching meer over.

Oorzaken slaap probleem

Naast medische oorzaken en verkeerde leefgewoontes zijn er andere factoren die teveel stress kunnen veroorzaken. Eén van de indicatoren van stress is slecht slapen… Je ligt dan lang wakker of wordt extreem vroeg wakker en ligt dan te piekeren. Je kunt je hersenen niet stil zetten en daardoor niet slapen. Stress kent vele oorzaken. Langdurig bloot staan aan stress kan uiteindelijk leiden tot een burnout. Dat wil je voorkomen! Wil je meer lezen over burnout, lees dan verder bij burn-out coach.
Wil jij leren hoe je beter kunt slapen? Samen kijken we naar mogelijke oorzaken die bij jou spelen, en zoeken een passende oplossing.

Ja, ik wil een gratis kennismakingsgesprek

Een vrijblijvend gesprek is mogelijk op de Veluwe of net daarbuiten.

Neem vooral contact met mij op door op bovenstaande knop te klikken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

maatwerk coaching